árnyas-

A Balaton
legszebb üdülőhelyén
közel 9000 m2-en várja
vendégeit az Árnyas Park!

Nyári tábor

Balatonalmádiban, a Balaton északi partjának egyik legszebb, hegyekkel körülölelt üdülőhelyén, közel 9000 m2-en fekvő parkban, 26 két-két szobából álló faházban várja vendégeit az Árnyas Park.

Néhány perces sétával elérhetjük a városközpontot, a busz- és vasútállomást, a hajókikötőt, a városi öreg parkot és a balatoni strandokat.

A nálunk vendégeskedők előzetes egyeztetés során, programlehetőségek egész sorából válogatva tervezhetik meg nyaralásukat, hogy az a lehető legkellemesebben és élvezetesebben teljen.

 

Nyári tábor

A szállás

A faházakban 156 főt tudunk elszállásolni 2, 3 illetve 4 ágyas szobákban. Egy faház két lakrészből áll. Az egyes lakrészekben 2 szobához (egy 2 és egy 3 ill. 4 ágyas) tartozik közös wc és zuhanyzó. Mosdó minden szobában található.

 

Almádi és környéke
Almádi története

Területén már a római korban is laktak, a magyar honfoglalás után a fejedelmi törzs szálláshelyéhez tartozott. Nevét 1082-ben említik először, ekkor a veszprémi káptalan volt és Vörösberényhez tartozott, mint szőlőföld. A 17-18. században elhagyatott, s csak amikor az 1700-as évek végén Veszprémi polgárai szőlőt telepítenek a dombokra, ekkor jön létre a kis település, mely akkor is Vörösberényhez tartozik. A Balatonfelvidék észak-keleti csücskében fekvő község mára gyakorlatilag összeépült Balatonalmádival. Nevét - Szárberényként - a Veszprémvölgyi apácakolostor alapítólevele említi először, ugyanis Szent István kirány nekik adományozta a falut. A 16. században Palota, majd Veszprém váráé volt, 1567-ben török kézre került. 1626-ban a győri jezsuiták kapták meg a birtokot II. Ferdinándtól, de a község újabb fejlődése csak a török kiűzése után indult meg. Lakosai szőlőműveléssel és halászattal foglalkoztak. Almádi egészen a 20. század elejéig Vörösberényhez tartozott.

Vörösberény

1877-ben kezdődött Almádi fürdőélete. 1899-ben Kneipp-féle gyógyintézet létesült. A Győr-Alsóőrs közötti vasútvonal megépülte után (1908) a község ugrásszerű fejlődésnek indult; 1909-ben kapta a Balatonalmádi nevet az északi part egyre jobban kedvelt üdülőhelye. Balatonalmádi az északi part (Keszthely és Balatonfüred után); harmadik legnagyobb üdülőhelye, mintegy 8300 lakosa van a közigazgatásilag hozzátartozó Vörösberénnyel együtt.

Látnivalók
 • Öreg park: a strandfürdő mögött Izsó Miklós és Holló Barnabás szobrait láthatjuk, és a park megálmodója, Véghely Dezső emlékére állított vöröskőpadot.
 • Sóhajok hídja: közvetlen szomszédságában a Batthyány örökmécsessel és a hajóállomással.
 • Óváry Ferenc utcában: Szent Imre Plébániatemplom és Szent-Jobb kápolna, benne aranymozaik, Róth Miksa keze munkája.
 • Városháza: Padlásgaléria kortárs képzőművészeti és iparművészeti kiállítások, illetve minden második évben megtekinthető a Balatoni Tárlat.
 • Vörösberény: XVIII. Századi református templom (a balatonfelvidék egyetlen épen maradt erőd temploma), e századi, egyhajós, csehüvegboltozatos katolikus templom és jezsuita rendház.
 • Wesselényi kilátó: A vasútállomástól félórás sétára. A kilátóból Tihanyig ellátni.
Túrázóknak

Kék és zöld jelzés:

 • Balatonalmádi Vasútállomás – autóbusz pályaudvar – Malom völgy – Ferenci-forrás – Kő-hegy – apáca fara – Remete-völgy – vasútállomás
 • Balatonalmádi vasútállomás – autóbusz pályaudvar – Malom-völgy – Bagó-hegy – Szentkirályszabadja

Kék jelzés:

 • Balatonalmádi Vasútállomás – autóbusz pályaudvar – Malom völgy – Romkúti völgy – Romkúti forrás, mellette római időkből származó romok. Közelében római kori urnatemetőt tártak fel. Mészbetétes edényeket találtak itt.

Kék háromszög jelzés:

 • Vasútállomás – Wesselényi kilátó

Sárga jelzés:

 • Káptalanfüred – vasútállomás – Köcsi-tó – Csere-hegy kanyargós ösvénye – Szabadság kilátó

Sárga jelzésen visszaút:

 • - Szabadság kilátó – Nagy-kő-orra (cseres-tölgyes erdőben homokkősziklás terület) – vasútállomás
Horgászoknak

A Szent László és Szent István sétány partszakasza halban gazdag szakasz, teljes hosszában horgászható.

Az Almádi hajókikötő móló végétől 30 méteres távolságon belül gyakori a süllő, a balin. Déli szél esetén angolnák sodródnak a móló környékére. A parttól mintegy 100 méterre.

Áraink

Napi háromszori étkezéssel

 • 1 éjszaka: Ár: 4.000 Ft /fő/éj
 • 2-3 éjszaka: Ár: 4.000 Ft /fő/éj
 • 6 nap / 5 éjszaka: Ár: 18.900 Ft/fő
 • További éjszaka: Ár: 3.800 Ft / fő / éj

 

Jelentkezés

Amennyiben jelentkezni kíván táborunkba, kérjük írjon nekünk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre!

Köszönettel, 
Felső Kálmán
táborvezető

::ACR1END::

Hírek

Nyári Tábor Balatonalmádiban!

Balatonalmádiban, a Balaton északi partjának egyik legszebb, hegyekkel körülölelt üdülőhelyén, közel 9000 m2-en fekvő parkban, 26 két-két szobából álló faházban várja vendégeit az Árnyas Park.

MKB SZÉP kártya elfogadóhelyOTP SZÉP kártya elfogadóhely

K&H SZÉP kártya elfogadóhely

Címlap Nyári tábor
©2011. Arnyaspark.hu. Minden jog fenntarva. Site by photonique Design