árnyas-

A Balaton
legszebb üdülőhelyén
közel 9000 m2-en várja
vendégeit az Árnyas Park!

Nyári tábor

Balatonalmádiban, a Balaton északi partjának egyik legszebb, hegyekkel körülölelt üdülőhelyén, közel 9000 m2-en fekvő parkban, 26 két-két szobából álló faházban várja vendégeit az Árnyas Park.

Néhány perces sétával elérhetjük a városközpontot, a busz- és vasútállomást, a hajókikötőt, a városi öreg parkot és a balatoni strandokat.

A nálunk vendégeskedők előzetes egyeztetés során, programlehetőségek egész sorából válogatva tervezhetik meg nyaralásukat, hogy az a lehető legkellemesebben és élvezetesebben teljen.

 

Nyári tábor

A szállás

A faházakban 156 főt tudunk elszállásolni 2, 3 illetve 4 ágyas szobákban. Egy faház két lakrészből áll. Az egyes lakrészekben 2 szobához (egy 2 és egy 3 ill. 4 ágyas) tartozik közös wc és zuhanyzó. Mosdó minden szobában található.

 

Almádi és környéke
Almádi története

Területén már a római korban is laktak, a magyar honfoglalás után a fejedelmi törzs szálláshelyéhez tartozott. Nevét 1082-ben említik először, ekkor a veszprémi káptalan volt és Vörösberényhez tartozott, mint szőlőföld. A 17-18. században elhagyatott, s csak amikor az 1700-as évek végén Veszprémi polgárai szőlőt telepítenek a dombokra, ekkor jön létre a kis település, mely akkor is Vörösberényhez tartozik. A Balatonfelvidék észak-keleti csücskében fekvő község mára gyakorlatilag összeépült Balatonalmádival. Nevét - Szárberényként - a Veszprémvölgyi apácakolostor alapítólevele említi először, ugyanis Szent István kirány nekik adományozta a falut. A 16. században Palota, majd Veszprém váráé volt, 1567-ben török kézre került. 1626-ban a győri jezsuiták kapták meg a birtokot II. Ferdinándtól, de a község újabb fejlődése csak a török kiűzése után indult meg. Lakosai szőlőműveléssel és halászattal foglalkoztak. Almádi egészen a 20. század elejéig Vörösberényhez tartozott.

Vörösberény

1877-ben kezdődött Almádi fürdőélete. 1899-ben Kneipp-féle gyógyintézet létesült. A Győr-Alsóőrs közötti vasútvonal megépülte után (1908) a község ugrásszerű fejlődésnek indult; 1909-ben kapta a Balatonalmádi nevet az északi part egyre jobban kedvelt üdülőhelye. Balatonalmádi az északi part (Keszthely és Balatonfüred után); harmadik legnagyobb üdülőhelye, mintegy 8300 lakosa van a közigazgatásilag hozzátartozó Vörösberénnyel együtt.

Látnivalók
 • Öreg park: a strandfürdő mögött Izsó Miklós és Holló Barnabás szobrait láthatjuk, és a park megálmodója, Véghely Dezső emlékére állított vöröskőpadot.
 • Sóhajok hídja: közvetlen szomszédságában a Batthyány örökmécsessel és a hajóállomással.
 • Óváry Ferenc utcában: Szent Imre Plébániatemplom és Szent-Jobb kápolna, benne aranymozaik, Róth Miksa keze munkája.
 • Városháza: Padlásgaléria kortárs képzőművészeti és iparművészeti kiállítások, illetve minden második évben megtekinthető a Balatoni Tárlat.
 • Vörösberény: XVIII. Századi református templom (a balatonfelvidék egyetlen épen maradt erőd temploma), e századi, egyhajós, csehüvegboltozatos katolikus templom és jezsuita rendház.
 • Wesselényi kilátó: A vasútállomástól félórás sétára. A kilátóból Tihanyig ellátni.
Túrázóknak

Kék és zöld jelzés:

 • Balatonalmádi Vasútállomás – autóbusz pályaudvar – Malom völgy – Ferenci-forrás – Kő-hegy – apáca fara – Remete-völgy – vasútállomás
 • Balatonalmádi vasútállomás – autóbusz pályaudvar – Malom-völgy – Bagó-hegy – Szentkirályszabadja

Kék jelzés:

 • Balatonalmádi Vasútállomás – autóbusz pályaudvar – Malom völgy – Romkúti völgy – Romkúti forrás, mellette római időkből származó romok. Közelében római kori urnatemetőt tártak fel. Mészbetétes edényeket találtak itt.

Kék háromszög jelzés:

 • Vasútállomás – Wesselényi kilátó

Sárga jelzés:

 • Káptalanfüred – vasútállomás – Köcsi-tó – Csere-hegy kanyargós ösvénye – Szabadság kilátó

Sárga jelzésen visszaút:

 • - Szabadság kilátó – Nagy-kő-orra (cseres-tölgyes erdőben homokkősziklás terület) – vasútállomás
Horgászoknak

A Szent László és Szent István sétány partszakasza halban gazdag szakasz, teljes hosszában horgászható.

Az Almádi hajókikötő móló végétől 30 méteres távolságon belül gyakori a süllő, a balin. Déli szél esetén angolnák sodródnak a móló környékére. A parttól mintegy 100 méterre.

Áraink

Napi háromszori étkezéssel

 • 1 éjszaka: Ár: 4.000 Ft /fő/éj
 • 2-3 éjszaka: Ár: 4.000 Ft /fő/éj
 • 6 nap / 5 éjszaka: Ár: 18.900 Ft/fő
 • További éjszaka: Ár: 3.800 Ft / fő / éj

 

Jelentkezés

Amennyiben jelentkezni kíván táborunkba, kérjük írjon nekünk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre!

Köszönettel, 
Felső Kálmán
táborvezető

::ACR1END::

Hírek

201510.09
Nyári Tábor Balatonalmádiban!

Balatonalmádiban, a Balaton északi partjának egyik legszebb, hegyekkel körülölelt üdülőhelyén, közel 9000 m2-en fekvő parkban, 26 két-két szobából álló faházban várja vendégeit az Árnyas Park.

201510.09
Elindult az új oldal

Kedves látogatóink! Mint az talán elsőre feltűnt, megváltozott az odalunk kinézete, új funkciókkal bővült. Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha naprakész információkat szeretne kapni az Árnyasról...

MKB SZÉP kártya elfogadóhelyOTP SZÉP kártya elfogadóhely

K&H SZÉP kártya elfogadóhely

Címlap Nyári tábor
©2011. Arnyaspark.hu. Minden jog fenntarva. Site by photonique Design